Doorlopend krediet en het aanvragen ervan

Een doorlopend krediet is een van de meest flexibele vormen van lenen. Dit komt omdat eerder afgelost geld weer opnieuw opgenomen mag worden. Daarnaast hoef je alleen over het bedrag dat je daadwerkelijk hebt opgenomen, rente te betalen. Een doorlopend krediet loopt door voor een langere periode. Je sluit geen vast bedrag, maar een kredietlimiet af. Binnen dit bedrag mag je geld opnemen wanneer je dit nodig hebt. Daarnaast kun je opnemen en aflossen wanneer je dit wilt.

Voor wie en wanneer is het geschikt?

Met een doorlopend krediet heb je in feite extra geld achter de hand. Dit is handig wanneer je tijdelijk wat meer financiële ruimte nodig hebt. Wil je een lening afsluiten voor bijvoorbeeld een auto, koelkast of andere specifieke aankoop? Dan is een persoonlijke lening passender. In dit geval leen je alleen wat je echt nodig hebt. Wil je de woonkamer anders inrichten of een babykamer inrichten? In dit geval koop je vaak spullen over een langere periode. Het bedrag wordt niet in één keer uitgegeven. In dit geval is een doorlopend krediet wel geschikt.

Looptijd en rente van doorlopend krediet

De duur van een doorlopend krediet kun je zelf bepalen. De rente is variabel en kan daardoor per periode verschillend zijn. Zodra je geld hebt opgenomen, betaal je rente en begin je tegelijkertijd met aflossen. Hoe sneller je het bedrag terugbetaald, hoe minder rente je betaald. Houd wel rekening met een maandelijks aflossingspercentage. De lening stopzetten? Los dan het geleende geld en de verschuldigde rente af. Je kunt het krediet ook achter de hand houden.

Vergelijken en aanvragen offerte

Voordat je een doorlopend krediet aanvraagt, is het raadzaam om verschillende aanbieders te vergelijken. Dit kun je doen op een vergelijkingssite als Independer of Geld24. De rentes en voorwaarden van verschillende aanbieders zijn dan in te zien. Je kunt naar de website en een offerte aanvragen bij een aanbieder. Lees alle voorwaarden goed door voordat je een doorlopend krediet gaat aanvragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *